February 2018 - Journal of Monica

Wednesday, February 28, 2018

#VeeMotret  - Bali in Frame
Wednesday, February 28, 20181 Comments
In this very beginning sentence, i proudly announce you something that i really really excited to tell this whole time. Yup, My newest rubric about #VeeMotret.
So this is a brief explanation from me. I've been in love with photography since i was in junior high school, but due to the limited money i turned my self around. Until when i was in senior high school and living by my own in dormitory or boarding house or whatever you might call, i started to do saving, and with the money i save with a little help from my sister (she lend me some money huaha) i bought a camera, FUJIFILM XA-2 and i named it Vee a.k.a Venus. I was so happy that my life could change in to a happiness just because of this one thing called Vee. I started to consider this camera as my first kid and i treat Vee nicely. Now, i think it is the right time for me to show the ability of Vee in my own blog, so it will not only me the one who can see the greatness of my Vee but also all of the readers here. So this is it, #VeeMotret rubric, the place where i can express my little experience of photography, my Vee's pictures, and a little bit skill of editing using Fotoxx application from Linux. Hope you enjoy :)xx.


Ranney69






BALI IN FRAME

This time I'm going to make this little gallery turned into blue-and-green theme. All the pictures are took in Bali. Check it out.



1. Discovery Mall

This isn't a mall.
This is an experience. 
 
#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal








2. Kuta Beach.

Feelin' a little 
beachy today?
 
#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal

#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal









3. I-Forget-What-Beach-Is-This

Let the waves hit 
your feet,
and the sand be 
your sit.

#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal


#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal







4. Sunset and You.

Don't forget,
beautiful Sunsets need
Cloudy skies.
                       -Paul Coelho

#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal


#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal

#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal









#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal

#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal




#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal





#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal



#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal

#VeeMotret  - Bali in Frame - Rsjournal

--------

The rest is under construction.




Reading Time:

Wednesday, February 21, 2018

Lirik Lagu + Terjemahan Goodbye my Love - Ailee [OST Fated to Love You]
Wednesday, February 21, 2018 16 Comments

Lirik Lagu + Terjemahan Goodbye my Love - Ailee [OST Fated to Love You]



Drama Lover is back! Baru-baru ini saya nonton drama yang udah agak lawas yang judulnya Fated to Love you (Kalo mau lihat reviewnya bisa klik disini) dan salah satu lagunya yang dinyanyikan oleh mbak favorit saya sepanjang masa, Ailee yang judulnya Goodbye my Love terus terngiang-ngiang di pikiran dan bener-bener bikin nggak bisa move on dari drama ini.. Thats why sekarang i decide to put the lyric in this blog, dengan harapan bahwa seluruh penikmat musik OST drama korea terutama yang udah nonton drama ini bisa menikmati bareng-bareng lagu ini. cekidotttt<3


Goodbye my Love - Ailee [OST Fated to Love You] 

nunmureun gieokhana bwa
Air mataku mengingatnya
geudae jaril tto chaewowa
Mengisi tempat mu lagi
jiwo bwado jiul suga eomneun
Aku mencoba menghapus tapi aku tidak bisa menghapus dirimu
nae jeonbuga doen geudae
Kau sudah menjadi segalanya bagiku

You bol suga eobseodo deureul su eobseodo
Kau, aku tidak bisa melihat mu, aku tidak bisa mendengar mu
geuraedo nan gwaenchanha
Tapi aku baik-baik saja
ibyeori seulpeodo tto gaseumi siryeodo
Perpisahan memang menyedihkan, hati ku sakit
geudaeman haengbokhadamyeon useul su itdamyeon nan
Tapi jika kau bahagia, jika kau bisa tersenyum, maka aku …


(Chorus)
jiulsurok deo geuriwojigetjyo
Semakin aku menghapusmu semakin aku merindukanmu
oneulboda deo nunmul heulligetjyo 
Hari ini aku akan menumpahkan lagi air mata
unmyeongcheoreom naegen dasi eobseul
Seperti takdir, aku tidak akan pernah memiliki orang seperti mu
dan hana only you
Hanya dirimu, hanya dirimu
nunmulmankeum geudae haengbokhagil
Sebanyak air mata ku, aku berharap kau bahagia
Good bye my love
Selamat tinggal cintaku



gaseumeun algo innabwa
Hatiku sudah tahu
teojildeutan i geurium
Perasaan kesepian yang akan meledak
gamchwo bwado gamchul suga eomneun
Aku mencoba untuk menyembunyikannya, tapi aku tidak bisa menyembunyikannya
nae simjangi doen geudae
Kau sudah menjadi hatiku

 
You gajil su eobseodo manjil su eobseodo
Kau.. saya tidak bisa memiliki kamu, aku tidak bisa menyentuhmu
geuraedo nan gwaenchanha
Tapi aku baik-baik saja
haneobsi apado tto nunmuri heulleodo
sakit, air mata mengalir deras
geudaeman haengbokhadamyeon useul su itdamyeon nan
Tapi jika Anda senang, jika Anda bisa tersenyum, maka aku ...


(Chorus)
jiulsurok deo geuriwojigetjyo
Semakin aku menghapusmu semakin aku merindukanmu
oneulboda deo nunmul heulligetjyo 
Hari ini aku akan menumpahkan lagi air mata
unmyeongcheoreom naegen dasi eobseul
Seperti takdir, aku tidak akan pernah memiliki orang seperti mu
dan hana only you
Hanya dirimu, hanya dirimu
nunmulmankeum geudae haengbokhagil
Sebanyak air mata ku, aku berharap kau bahagia


han beonjjeumeun nareul saenggakhagetjyo
Semakin aku melupakanmu, semakin aku memikirkanmu
gakkeumssigeun uril chueokhagetjyo
Aku akan menumpahkan air mata lebih dari hari ini   
geugeomyeon dwae tto eonjenga mannal
Sepertinya tidak nasib, saya tidak akan pernah memiliki orang seperti Anda   
geunareul geudaereul
cuma kamu, hanya dirimu
gidaryeoyo jamsi annyeongcheoreom
sebanyak air mataku, saya harap Anda senang
Good bye my love
Good bye my love





Sources: Google, personal blogs, and many more♥️ Thank you!
Reading Time:
Blogger Story: Google Adsense di Suspend, Why?
Wednesday, February 21, 2018 2 Comments
Here it is. Pengalaman menyedihkan lainnya yang bisa didapatkan seorang blogger adalah... Adsense got Suspended!

Jadi baru-baru ini pengajuan akun Adsense saya di terima oleh pihak adsense (SETELAH HAMPIR 2 TAHUN MENGAJUKAN), saya juga sempat mengepost ceritanya, bagi yang ingin melihat bisa kunjungi: Kisah Blogger: Akun Google Adsense di Acc!

Susah senang sudah saya alami, mulai dari nungguin iklannya di dinding (karena kalau iklan baru biasanya susah keluar), sampai cara masang iklan dalam artikel. Tapi, kali ini saya tidak akan membahas seputaran struggle dalam Adsense ini. Terus, apa dong yang akan saya bahas?

Yak, kali ini saya mau curhat bahwa akun Adsense saya sekitar 1 bulan yang lalu di suspend oleh Google Adsense. What? Suspend itu apaan?
Jadi, suspend itu kayak diblokir untuk sementara waktu karena beberapa alasan.



Blogger Story: Google Adsense di Suspended, Why?



Blogger Story: Google Adsense di Suspended, Why?


Terus, Akun Google Adsense saya kok bisa terblokir?

ya, jadi ini adalah kebodohan saya sendiri. Jadi saat awal-awal melihat iklan yang lucu-lucu di blog saya, saya jadi penasaran dan mengklik iklan-iklan saya sendiri. tanpa saya sadari hal ini menjadi kebiasaan dan akhirnya akun saya di suspend.. :( Tapi untungnya adalah, adsense masih memberi pengampunan pada saya dan hanya menon-aktifkan iklannya selama sebulan. Kebayang nggak sih kalo di non-aktifkan selamanya? udah nungguin di acc setahun, eh belum dipake sebulan udah di non-aktifin aja. Huh.


Jadi itu saja pengalaman dan curhatan saya seputar suspended account di google adsense. Bagi kawan-kawan sesama blogger yang baru di acc di Adsense, jangan sekali-kali mencet iklan kita sendiri ya, karena akibatnya bisa fatal. Sekian tulisan saya yang tidak terlalu berfaedah ini. Semoga bisa bermanfaat bagi kita semua. Wukaii! <3

Any question? Jangan lupa comment bellow ya...
Reading Time:

Friday, February 09, 2018

Vision, Mission, Goals, and Function in Pancasila Education
Friday, February 09, 20180 Comments

So this is exactly my college assigment (Tugas kuliah saya) hehehe.




Pancasila is the ideological basis for the country of Indonesia. Pancasila as the foundation of Indonesia is fundamental in the life of the nation and state in Indonesia, especially for the young generation as the future of the nation in the future. Pancasila consists of two words from Sanskrit: Panca means five and Sila means principle or principles. Pancasila is a formula and guidelines for national and state life for all people of Indonesia.
Vision states an ambition of individuals or organizations to achieve something in the future.
The vision in Pancasila education is to lead all the students to understand the values of Pancasila and apply it in daily life, not only verbally said but contextually implemented in the social life. Learning Pancasila Education is also helping students to develop their democratic attitudes and students self-Sustainability.
Pancasila Education also has several missions. The missions in Pancasila education are:

  1. To help students to be able to actualize the basic values of Pancasila. The basic values here are the values of Pancasila, which is the value of divinity, the value of humanity, the value of unity, the value of democracy and the value of justice.
  2. Growing awareness by knowing the values of Pancasila, awareness of living in a nation and in applying their knowledge in a responsible manner to humanity. Students can keep their attitude and act in a good manner to represent the good behavior of Indonesian people.
  3. Pancasila education grows moral responsibility. With the education of Pancasila, it can be actualized the basic values, awareness, attitude and behavior based on Pancasila.

The purpose of education is defined as a set of intellectual actions that are full of responsibilities oriented to the competence of students in their respective professions. The competence of Pancasila education learning is a set of intellectual actions, full of responsibilities as a citizen in solving various problems in the life of society, nation and state by underpinning the mindset based on the values of Pancasila. This behavior will be reflected in the skills, accuracy and success in action, while the responsible act will be shown as the truth of action seen from the aspects of technological science, ethics and propriety in religion and culture. The aim of Pancasila Education is also to direct moral attention which is expected to be realized in everyday life, embodied in behavior that exudes faith against God Almighty. In societies that have many religions, cultures, ethnicities, interests and customs or pluralism, always prioritize mutual needs above personal needs or groups so that differences of principle can be directed to the behaviors that support the realization of social justice for all Indonesians.




Reading Time:

@way2themes